keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Body wrap - mistä oikein on kyse?


Tänään hierojamme Norbert tsekkasi Angien, selässä oli muutama pikkujumi, mutta ei mitään maata mullistavaa. Norbert oli sitä mieltä, minkä allekirjoitan täysin, että hevosen etupää ja takapää ovat eriparia, peppu on lihasköyhä verrattuna etupäähän. Tutkittiin Angie myös liikkeessä, Angien laukkahan on aina ollut lähinnä sellaista harppomista, siitä on puuttunut elastisuus ja takapään työntö. Niinpä Norbert keksi kokeilla body wrapia. Laitoimme ideaalisiteen (myös joustopinteli toiminee) tamman takaosan ympäri. Homman idea on se, että hevonen nostaa selkänsä ja astuu takapäällä paremmin alle. Voin sanoa, että toimii! Laukassa Angie astui paljon syvemmälle rungon alle ja laukkakin oli jo temmoltaan lähempänä meidän normaalia vauhtia, eikä hevonen ns. hiipinyt enää. Angie ei ollut moksiskaan body wrapista ja tätä voi käyttää niin ratsastuksessa kuin juoksuttaessa. Erityisesti juoksuttaessa hyvä "apuohja" takaosalle!

Täältä voi lukea enemmän englanniksi body wrapista:
http://www.deserthorseinc.com/bodywrap.html
https://equinewellnessmagazine.com/body-wrap-techniques

Huomenna Angiella on vapaapäivä, mutta odotan jo mielenkiinnolla torstaita miten tamma kulkee. Norberthan on siis sitä mieltä, että Angie on ollut laukassa outo syystä x (jumit, takapään voimattomuus, kiima, laiskuus, jäykkyys, minun oma ratsastus, planeettojen asento..?!) eikä minun kannata turhaan stressata, sillä hevonen on tyytyväinen ja liikkuu puhtaasti. Odotan vielä perjantaita ja mitä meidän eläinlääkäri sanoo. Jos kaikki on ok, niin sitten voin lopettaa stressaamisen - taas hetkeksi:)

Ostin Angielle tuollaisen Likit-nuolukiven, sillä kun on aina välillä karsinassa vähän tylsää. Tamma ei ole koskenutkaan siihen, grrr.....


4 kommenttia:

 1. Haha, mä odotin jotain siihen tyyliin että hevonen kääritään muovikelmun sisään... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä nimi antaa vähän erilaisen mielikuvan :D Yritin eilen saksaksi löytää netistä enemmän tietoa, mutta vasta haku englanniksi tuotti tulosta ja kyllä sitä voi samalla tekniikalla esim. jännittävän hevosen kääriä melkein muumioksi.

   Poista
 2. Muistan kun ala-asteella kävin yhdellä ravitallilla, jossa monella hevosella oli tuo body wrap! Sitä käytettiin välillä jopa tallikoiralla, jolla oli huonot lonkat, kun se lähti lenkille mukaan! :D

  VastaaPoista