maanantai 4. huhtikuuta 2016

Humputtelua

Tänään tehtiin vain kevyttä, palauttavaa humputtelua kentällä. Kevyttä ravia, paljon ympyröitä ja pujottelua, sillä huomista estevalmennusta varten kenttä oli jo täynnä esteitä. Angie laukkasi yllättävän kivasti, laukka on Angien askellajeista ehdottomasti se, mikä vaatii eniten töitä. Ex-ravurin omistaneena tiedän miten paljon laukan kanssa voi joutua työskentelemään, mutta yllätyksenä tuli kuinka paljon hommaa siinä on myös ihan ratsurotuisen kanssa! Angie nostaa laukat ihan ok, mutta kuumuu/väsyy helposti ja silloin tamma vain harppoo eteenpäin eikä laukkaa saa kunnolla työstettyä. Kun Angien laukka pyörii kunnolla, niin siellä on ihan erilailla helppo ja kiva istua, tämä tuli taas tänään huomattua.

Lopuksi käytiin vielä vähän maastossa kävelemässä. Laukattiin myös ekaa kertaa yksin maastossa!:D Angie rakastaa maastoilua porukassa. Mutta yksin maastossa Angie vain kuikuilee ympärilleen ja tikitiki-ravia kovempaa tamma ei ole ikinä halunnut mennä (paitsi ehkä kotia päin, mutta sitä nyt ei hullukaan kokeile!). Niinpä tämä on meille pieni riemuvoitto, että Angie niinkin rennosti laukkasi pienen ylämäen ja siirtyi kiltisti raviin, kun vähän pidätin.

Tallin omistaja kysyi haluanko myös tulla huomenna estevalmennukseen. Hän itse kilpailee kenttäratsastuksessa. Ilmeisesti hän ei nähnyt meidän räpeltämistä esteillä eilen;) Esteet kentällä näytti sen verran vaativilta (vesimattoa, porttia ja kolmoissarjaa..), että taidan suosiolla huomenna mennä vain seuraamaan valmennusta kentän laidalta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti