keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kuumakengitystä ja uusi ratsuttaja

Angie on saanut mennä kevyellä liikunnalla nyt pari päivää ja tänään tammalla on kokonaan vapaapäivä. Viimeksi kun kirjoitin, Angie päätti jättää ruokansa kokonaan syömättä lääkkeen takia, joten siirryttiin antamaan tulehduskipulääke aamuin illoin ruiskulla suuhun. Angie nielee lääkkeen suht. mukisematta ja myslikin kelpaa taas!

Eilen kysyin meidän tallin kouluratsastaja Julialta ratsastaako hän myös muiden hevosia ja voisiko hän joskus ratsastaa Angiella. Viime aikoina on tullut entistä selvemmäksi, että tarvitsemme Angien kanssa valvovan silmäparin ja Angie ammattilaisen ratsutusta, jotta tamma liikkuisi kunnolla oikein päin. Edellisellä tallilla kävimme viikottain koulutunnilla ja tallinomistajan tytär ratsasti Angien aina silloin tällöin läpi, mutta aikatauluongelmien kanssa se ei nyt ole uudessa paikassa onnistunut. Iloksemme Julia sanoi mielellään ratsastavansa Angieta, kunhan nyt saamme tamman taas kuntoon! Julia on voittanut mm. Itävallan koulumestaruuspronssia, joten Angie ainakin olisi osaavissa käsissä!

Tänään kiitin onneani, että en eilen jaksanut pestä hiuksiani. Angiella oli nimittäin kengitys ja meidän kengittäjä käyttää kuumakengitystä: haju on yksinkertaisesti kamala ja tarttuu joka paikkaan! Angie on yleensä mallioppilas kengittäessä, mutta tänään tamma oli taas ihan höpönä, kun joutui kesken päivän pois tarhasta. Kiltisti se seisoi, kun jalka oli ylhäällä, mutta siinä välissä otti aina muutaman steppiaskeleen ja hirnui tarhakaverilleen aina viiden minuutin välein. Onni on rauhallinen kengittäjä! Kengittäjämme ei edes nostanut ääntään, siirsi vain tamman takaisin paikallaan ja jatkoi hommiaan. Loppupeleissä Angiekin tyytyi seisomaan kiltisti paikoillaan, tajusi kai, että ei tästä minnekään pääse ennen kuin hommat on tehty. Kerroin kengittäjälle Angien laukkaongelmista ja hän epäili myös selkää, jaloissa ei kengittäessä ilmennyt mitään erikoista.

Angie manikyyrissä
Tamma tajusi, ettei pääse tarhaan ennen kuin ollaan valmiita

Etukavioihin on juuri sovitettu kuumat kengät


Valmis etukavio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti