torstai 12. toukokuuta 2016

Tamma liinan jatkeena

Eilen oman aikataulun vuoksi Angiella oli hyvin kevyt päivä, kävin iltapäivällä ennen töihin menoa kävelyttämässä ja juoksuttamassa tammaa. Meidän juoksutus kuuluisi kyllä olla lainausmerkeissä, sillä teen sen vastoin kaikkia sääntöjä: riimussa (liina tuhannella kierteellä), ilman apuohjia ja minä vielä kävelen hevosen mukana ympyrän sisällä. Angiella kyllä on sivuohjat ja juoksutusvyö, mutta koska en ole oikein noiden käyttöön ikinä perehtynyt, en ole kehdannut niitä tammalla viritellä.

Angie oli tosi kiva juoksuttaa, alkuun hieman laiska ja sain huitoa pariin otteeseen raipalla ilmaa tammaa vauhdittaakseni. Mutta sitten kun Angie heräili, liikkui se tosi kivasti ja venytti ravissa eteen-alas. Myöskin laukka pyöri kivasti ja vaivattomasti, tarjosipa tamma oma-aloitteisesti laukkaa myös loppuraveja pyöriessä. Sain otettua muutaman kuvan samalla kun juoksutin, mutta helppoa se ei yhdellä kädellä kyllä ollut!


Herättyään Angie venytti kivasti eteen-alas ravissa

Tänään tamma olikin tosi huono ratsastaa, huomasi ettei tällä viikolla ole tehty sileällä mitään. Lisäksi Angie jännitti maneesin yhtä nurkkaa ja heti, kun turpa vähänkin osoitti sinne päin, tamman keskittymiskyky herppaantui. Angie teki laukassa muutaman todella hyvän noston, mutta siihen se jäikin, tuntui kuin olisi taas kamelilla laukannut. Ainut mikä tänään onnistui hyvin oli ravi-käynti-ravisiirtymiset: tamma pysyi hienosti ja tasaisesti peräänannossa. Vielä kun oppisin laukassa ratsastamaan...No, huomenna Julia ratsastaa Angiella ja seuraavat pari päivää tamma on taas minullekin helpompi ratsastaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti