lauantai 7. toukokuuta 2016

Kyllä siitä vielä hyvä tulee!


Jatkan taas tätä hevoseni hehkuttamista, mutta on se vaan niin hieno! :) Julia ratsasti taas Angiella tänään ja sanoi heti selkään päästyään, että Angie tuntuu jo paremmalta kuin viimeksi. Julian ei tarvinnut kuin ratsastaa hevosta eteenpäin ja Angie haki itse kuolaintuntumaa ja peräänantoa. Toki, kuten (huonolaatuisista maneesi-)kuvista näkee, Angie kulkee vielä matalassa muodossa, mutta jo se, että hevonen kulkee selkä pyöreänä ja rentona koko ratsastuksen ajan, on meille iso riemuvoitto.


Laukkaan tarvitaan vielä paljon voimaa, väsyessään Angie valahtaa helposti todella etupainoiseksi, mutta ravi alkaa olla jo hyvällä mallilla. Julia painotti, että vaikka Angiella on luonnostaan reipas käynti ja reilu yliastunta, en saa jäädä vain matkustamaan sen selkään, vaan sitä on ratsastettava myös käynnissä eteen. Myös suoruuden kanssa on oltava tarkkana: hevosta kannattaa ratsastaa pari metriä kaviouran sisäpuolella, jotta näkee kulkeeko hevonen oikeasti suoraan ja pohkeiden välissä, vai kulkeeko se vain maneesin seinää pitkin, kuten Angiella on tapana.


Minun on myönnettävä, että vähän "hävettää" oma ratsastus Juliaan verrattuna. Ei siksi, että Angie liikkuu niin hyvin Julian alla, toiset vain osaavat. Minua hävettää siksi, kun itse olen niin laiska! Julia jaksaa pyörittää ja taivuttaa hevosta eri kokoisilla ympyröillä joka suuntaan, kunnes se varmasti taipuu ja hyväksyy pohkeet. Itse siirryn suosiolla tekemään jotain muuta, jos tamma tuntuu liian jäykältä vielä muutaman voltin jälkeen. Mutta siitä kai ratsuttajalle maksetaankin ;) Julia oli kaikin puolin tyytyväinen Angieen ja kehui, että siitä tulee vielä hieno. Ehkä niin sanotaan kaikille hevosenomistajalle, mutta minä haluan ainakin uskoa siihen, heh.


2 kommenttia:

  1. Kaunis hevonen sinulla! Liityin lukijaksi, kiva päästä seuraamaan itävaltalaista hevoselämää. :)

    VastaaPoista