tiistai 17. toukokuuta 2016

Projektitamman välietapit

Pitkä matka on jo viime syyskuusta kuljettu ja vielä on pitkä matka edessä. Mutta nämä "välietapit" on kivoja, pieniä asioita, jotka kuitenkin kertovat tehdystä työstä. Yksi tällainen etappi saavutettiin eilen, kun kapusin Angien selkään ilman satulaa tai suitsia. Koska kyseessä oli ihan extempore-juttu, ei minulla ollut edes kypärää päässä, vaikka normaalisti en ilman sitä hevosen selkään nouse. Tamma toimi maastakäsin vapaana niin hyvin, että halusin kokeilla miten tamma toimii selästä käsin, kun käytössä on vain minun oma kroppa ja riimussa naru.


Kuten maireasta hymystäni voi päätellä, niin hyvin toimi. Jopa niin hyvin, että tätä harrastetaan taatusti jatkossakin (kypärä päässä)! Sain tehtyä hyviä volttejakin pelkästään pohkeilla ja istunnalla, kun kädessä on vain riimunaru niin on pakko ratsastaa eikä vain ohjailla hevosta johonkin ilmansuuntaan. Muutaman kerran kyllä jouduin turvautumaan riimunaruun ja kiepauttamaan tamman takaisin pelottavaan maneesin kulmaan - siihen ei pelkät pohjeavut riittäneet.

Kuusi kuukautta sitten olisi ollut suoranainen itsemurha kavuta tamman selkään ilman asiaankuuluvia varusteita, mutta nyt Angie ei ollut moksiskaan, käveli suurinpiirtein sinne minne kuski määräsi ja seisoi (kyllästyneenä) paikallaan, kun mieheni napsi kuvia meistä. Ihana eläin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti