lauantai 17. syyskuuta 2016

Vuosi yhdessä


Vuosi sitten ostin itselleni projektitamman. Ostin tamman, joka hermostui, huusi ja pomppi jos se jäi yksin ratsastuskentälle. Ostin tamman, joka kuumui laukatessa niin paljon, että ei enää muuta askellajia tarjonnut. Ostin tamman, joka juoksi voltit lapa edellä taipumatta. Ostin tamman, joka pelkäsi tuulta ja kovin ääniä ja stressasi itsensä hikeen asti yksinolosta. Ostin tamman joka ei osannut peruuttaa. Ostin maailman parhaimman tamman!

Angie ei edelleenkään osaa peruuttaa selästä käsin kovin hyvin, mutta muut hommat on saatu hanskaan ;) Kuumasta tammasta on tullut välillä jopa laiskahko ratsastaa ja miltei pommivarma käsitellä. Maastossa yksinolo vielä vähän jännittää, mutta kentällä/tallissa/maneesissa ei mitään ongelmia. Tuuli, traktorit, porakoneet, irtijuoksevat koirat ja lapset eivät ole ongelma eikä mikään. Paljon on kyllä töitä saatu tehdä, mutta en voi painottaa kuinka tärkeää säännöllinen liikunta ja ulkoilu hevoselle tässä (kin) asiassa on. Angie liikkuu, kiitos maneesin ja hyväpohjaisen kentän, säännöllisesti ratsastettuna/juoksutettuna/talutettuna ja pääsee päivittäin ulkoilemaan isoon tarhaan kaverin kanssa, tai sateella kävelykoneeseen. Näin turhaa pöllöilyenergiaa ei kerry ja samalla meidän välinen suhde vahvistuu, mitä enemmän puuhaamme yhdessä. Ystäväni kysyi joku aika sitten kuinka kauan minullä kesti "luoda suhde Angiehen". Vastasin, että sillä tiellä ollaan edelleen :D Mutta suunta on ehdottomasti oikea!

Angien sairasloma päättyi tällä viikolla ja tamma sai luvan ravata. Ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä! Olen selästä käsin mennyt pari kierrosta ravia ja sama liinassa ja tamma on liikkunut puhtaasti. Alamme taas mennä käynnissä normaaleja kouluratsastuskuvioita ja otetaan ravia hyvin hitaasti mukaan kuvioihin. Toivottavasti Angien kavio on nyt parantunut ja tamma pian taas entisessä kunnossa, sillä minulla on meille paljon suunnitelmia ja unelmia tulevaisuuden suhteen! Juhlimme tänään Angien kanssa tätä vuoden pituisia yhteistyötä muutamalla porkkanalla ja kuvaussessiolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti