lauantai 3. syyskuuta 2016

Kohti syksyä


Vaikka täällä vielä nautitaan hellelukemista, lyhenevät päivät muistuttavat syksyn ja pimeän tulosta. Eilen käytiin maastossa kävelemässä reilun puolen tunnin pituinen lenkki. Puoli 8 aikaan illalla metsässä oli jo aavemaisen hämärä tunnelma, onneksi Norbert oli friisiläisruuna Bertuksen kanssa mukana, niin Angieta (eikä minua) ei jännittänyt liikaa ;) Tuumattiin Norbertin kanssa, että Angie ja Bertus on kyllä hyvä pari : Bertus johtaa meidän joukkoa ja pitää Angien rauhallisena, kuitenkin jos joku puunrunko tms. pelottaa Bertusta liikaa, niin yleensä mennään Angien kanssa edellä ja näytetään ettei ole mitään pelättävää. Olisipa Angie yksinkin noin rohkea maastossa, mitä se seurassa on!

Koska kohti syksyä mennään vauhdilla, on käytettävä nämä lämpimät päivät hyväksi. Niinpä pesin tänään Angien ekaa kertaa ikinä shampoon kanssa, tähän asti on menty vain vesipesuilla. Mieheni oli pitämässä Angieta kiinni, mutta olisi kyllä pärjätty ilmankin, Angie kun vain seisoa möllötti paikoillaan. Minä kyllä kastuin samalla, eli pesuhommat vaatinee omistajalta hieman enemmän harjoittelua. En ole koko kesänä koskenut saksilla tamman harjaan, vaan olen antanut sen kasvaa niinikään ötökkäsuojaksi. Nyt kun ötököitä on jo selvästi vähemmän ja tamman hamppuharja alkoi näyttää aika kamalalta jopa maalikon silmään (katso eka kuva), tartuin tänään myös saksiin. Vaikka siinä kiireessä ei ehkä ihan tasaisinta jälkeä tullut, niin koko tamma näyttää taas paljon paremmalta lyhyen tukan kanssa!


Tallilla on taas tapahtunut muutoksia, kun talliamme laajennettiin kesän aikana neljällä uudella karsinalla. Muutama hevonen vaihtoi remontin myötä karsinaa, mutta onnneksi ainakin toistaiseksi Angien tarhakaveri Roi on vielä Angien karsinanaapuri. Hyvä niin, tamma kun ei ihan jokaiselle hevoselle lämpeä...Kaksi uutta hevostakin saimme tällä viikolla talliin, joten ehkä nyt syksyn myötä löytyisi meille myös enemmän ratsastusseuraa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti