keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Esteillä lainakuskin kanssa

Angie pääsi eilen pitkästä aikaa hyppytreeniin Kiran kanssa. Tamma yllätti minut ihan täysin jo ennen ratsastusta, kun hain sen laitumelta tyhjään talliin. Tamma oli nimittäin muutama hirnahdusta lukuunottamatta hiljaa ja paikoillaan karsinassa! Olin jo suunnitellut kuinka menen maneesiin taluttamaan panikoivaa hevosta siihen asti, kun Kira tulee, mutta ei ollut tarvetta. Voi olla, että tamma oli vain onnellinen kun pääsi paarmoja pakoon, mutta toivon, että se olisi pikkuhiljaa jo tottumassa yksinoloon. Tai osaahan tamma yksin olla, mutta stressaa siis jos joutuu pois laitumelta, kun muut jää vielä sinne.

Kira ratsasti tamman säädöt ensin kohdalleen kaikissa askellajeissa ja sain hyviä vinkkejä siihen, kun Angie alkaa jäkittää kuolaintukea vastaan. Näitä vinkkejä pääsin testaamaan loppuverkassa ja varmasti tulenkin kirjoittamaan niistä vielä enemmän. Testattiin Angiella myös Kiran meksikolaista turpahihnaa ja tamma toimi sillä ihan ok. Minähän haaveilen Micklemeistä, mutta en raaski ostaa niitä kokeiluun, jos ne ei sovikaan. Siksi halusin kokeilla ensin vähän huokeampaa suitsi-vaihtoehtoa.

Kira hyppäsi alkuun muutamaa ristikkoa suoraan ja vähän vinosti, jonka jälkeen oli vuoro kokeilla vesimattoa. Näin jälkikäteen voin tunnustaa miettineeni, onkohan Kira liian uhkarohkea :D MUTTA, Angie yllätti eilen toistamiseen hyppäämällä vesimaton ilman mitään mukinoita. Kunnes parin hypyn jälkeen tamma tajusi, että siellä esteen allahan onkin jotain ja kielsi esteelle (tamma!!). Otettiin sitten puomit alas, jolloin Angiekin uskalsi taas hypätä, toki kunnon ilmavaralla - ihan varmuuden vuoksi ;) Lopuksi ratsukko hyppäsi kolmen esteen sarjaa, jossa oli ristikko ja kaksi pikkuokseria.


Angie oli Kiran mukaan ihan kiva hypätä, välillä meinasi tulla aina vähän kiire, mutta muuten oikein siistiä ratsastusta ja iloinen hevonen. Estekorkeudet pidettiin kokemattomalle hevosella sopivan pieninä, tosin Angie tykkää vähän aina ylihypätä (toistaiseksi tamma on tainnut tiputtaa vain kerran). Laukkaan tarvitaan vielä paljon voimaa, mutta sehän meillä on koko ajan työnalla:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti