keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Viikottainen juoksutushetki

Juoksutus tuntuu jakavan ihmiset kahteen koulukuntaan, toiset pitävät sitä turhana touhuna, joka vain rasittaa hevosen jalkoja. Toiset näkevät juoksutuksen hyödyllisenä liikutuskeinona ja koulutusmenetelmänä. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen ja juoksutan Angieta viikottain. Tähän asti olen juoksuttanut tammaa ihan vain liikunnallisessa mielessä, usein pelkällä riimulla antanut tamman hölkätä rennosti liinan päässä askellajit läpi. Jotta juoksutus ei olisi liian rankkaa jaloille, liikun itse ympyrää, jolloin Angie liikkuu paljon suuremmalla alalla. Angie ei hivuta eikä kolistele jalkojaan, joten käytän juoksuttaessa vain etusissa jännesuojia. Vasta viime aikoina olen ottanut sivuapuohjat ja juoksutusvyön mukaan, näin juoksutuksesta on myös koulutusmielessä hyötyä.



Angie pääsi tänään taas liinan päähän, sillä jo aamulla oli niin kuuma, että minulla ei yksinkertaisesti ollut yhtään energiaa ratsastaa. Ollaan myös tämän kuumuuden ja ötököiden takia "jumissa" joka päivä maneesissa, joten juoksutus tuo sopivan vaihtelua liikkumiseen. Odotan jo kovasti, että nämä kauheat helteet loppuvat ja päästään vindoin taas kentälle ja maastoon!



Angie oli normaali oma itsensä, kiva juoksuttaa. Kävelin tamman kanssa pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen otin kumpaakin suuntaan ravia ensin ilman apuohjiaja sitten ravia ja laukkaa sivuapuohjien kanssa. Ostin eilen uuden puhelimen, jossa pitäisi olla hyvä 23 megapikselin kamera, mutta tänään otetut kuvat olivat valitettavasti tosi epätarkkoja. Kuvaaminen uudella luurilla vaatii ilmeisesti vähän enemmän tutustumista, kuin vain yhden näppäimen painamista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti